Barion Pixel
Keresés

Ausztria nyaralás gyerekkel: gyerekbarát kalandok Lachtalban

Ausztria sok szempontból ideális úti cél gyerekkel való nyaraláshoz, hiszen közel van, autóval megközelíthető, kellemes az időjárás, és rengeteg gyerekbarát családi programlehetőség vár ránk. Ausztria mondhatni egy igazi gyerekparadicsom! Nekünk 2024 nyarán a Stájerországban fekvő Lachtalra esett a választásunk, ahol bő egy hetet töltöttünk el a három gyerekkel. Ha tudtam volna korábban, hogy mennyi izgalmat rejt egy ausztriai nyaralás gyerekkel, már hamarabb felkerült volna Lachtal és Stájerország a bakancslistánkra, mint nyári célpont.

Gyerekbarát nyaralás Lachtalban, Ausztriában

Amikor elfogadtuk a meghívást, hogy töltsünk el egy hetet Lachtalban, nem számítottam rá, hogy milyen sok gyerekkel is szuper program vár majd ránk itt. Volt időnk a nyaralás alatt bőven körbejárni a lehetőségeinket, és most ezeket osztom meg ebben a cikkben. Összegyűjtöttem a kedvenc nyári programjainkat, amiket babával, kisgyerekkel is nyugodtan betervezhetsz, ha Ausztriába készülsz a családdal.

Nem most utaztunk először kánikulából egy kellemesebb klímába. Tavaly Kanadába, egy évvel korábban pedig Izlandra és Svédországba menekültünk a hőség elől. Ha természetközeli élményekre vágysz, friss, pollenmentes levegőre, gyerekbaràt programokra úgy, hogy autóval is megközelíthető legyen (5 óra Budapesttől), akkor szívből ajánlom Lachtalt, ahol ráadàsul a kánikulát is elkerülöd.

Ha nem szeretnél semmi fontosat otthon hagyni, és időt spórolnál azzal, hogy kapsz egy kész pakolós listát utolsó pillanatos teendőkkel, akkor szerezd be a bestseller Komplex Családi Pakolós listát. A család minden tagja számára találsz benne egy pakolós listát (baba, gyerek, anya, apa), ami jelentősen megkönnyíti a családi nyaralásra való felkészülést.

Ausztria nyáron gyerekkel: természet és tehenek

Mire számíthatunk, ha nyáron látogatunk el Lachtalba, Ausztriába gyerekkel? Természetre, friss levegőre és tehenekre! Legalábbis a bő egy hetünk alatt Lachtalban nem volt hiány egyikből sem. Először is, itt friss, pollenmentes hegyi levegő fogadott, amitől megtisztult a tüdő és a lélek. Az alpesi tehenek körülöttünk ott legeltek mindenhol. A gyerekek számára már ez önmagában is egy szuper program, hogy nézzük a teheneket. Volt, amikor egész közel jöttek hozzánk. Talán ismerkedni akartak velünk?

Gyerekbarát szállás Lachtalban, Ausztriában, nyáron is

Az ausztriai családi nyaralásunk során a Monarchiapark apartmanjában laktunk. A Monarchiapark két típusú apartmannal rendelkezik. Mi a „B típusú” apartmanban laktunk, ahol 8 felnőtt és 2 gyerek is elfér. Nyolc napot töltöttünk itt a három gyerekkel. A konyha mindennel fel volt szerelve, az ágyak kényelmesek voltak, és a legjobban az apartmanon belül fekvő szauna tetszett, amit minden este fektetés után ki tudtam élvezni. Ha pollenmentes, friss alpesi levegőre vágysz, és elmenekülnél a kánikulából Ausztriába nyáron a gyerekekkel, akkor a Monarchiapark apartmanjai tökéletesek a család számára.

Szélerőműpark, egy izgalmas látogatás gyerekkel​

Ausztriában 1400-nál is több szélerőmű található. Már a szállásunktól láttuk őket, és a gyerekeket lenyűgözte a látvány. Így nem volt kérdés, hogy ellátogatunk a közelben található szélerőműparkba. Egy kis belépődíj ellenében már be is hajthattunk a területre. Ott nem csak a szélerőművek hatalmas méretét csodálhattuk meg, hanem a közeli hegyekre nyíló fenséges kilátást is. A gyerekek pedig kavicsokat, azaz kincseket gyűjtöttek a területen. Szuper gyerekbarát program volt, főleg, hogy még a nap is kisütött!

Ruine Steinschloss, a legmenőbb várrom

Véletlenül bukkantunk rá Stájerország legmagasabb várromjaira, amelyek 1180 méterrel helyezkednek el a tengerszint felett. Nagy szerencse, mert ez lett az egyik kedvenc nyári programunk Ausztriában a három gyerekkel. Ráadásul ingyenes volt a belépés. Feltételezések szerint Közép-Európa egyik legimpozánsabb komplexuma, amely valaha Stájerország legmagasabb kastélya lehetett, a 12. században épült. Ilyen jó állapotú várromot talán még nem is láttunk soha. A gyerekek órákig szaladgáltak fel és alá, hogy minden zegzugát felfedezzék a romoknak. A tízórainkat is itt fogyasztottuk el. Ha Ausztriában nyaralsz gyerekkel, mindenképp látogassatok el ide.

Ha Ausztria, nyaralás, gyerekkel, akkor: Wildes Lachtal

Mostantól, ha meghallod, hogy Ausztria, nyaralás, gyerekkel, azonnal jusson eszedbe a Wildes Lachtal. Ilyen gyerekbarát túraútvonallal még soha, sehol nem találkoztam. Ez a négy kilométeres kalandútvonal 14 állomást köt össze, ahol a gyerekeket mindenféle izgalom és játék vár. Egyes állomásokon játszótér szórakoztatja a gyerekeket, de találunk itt napórát, állatos szobrokat, egyensúlyt fejlesztő játékokat és egy hegybe beépített erdei csúszdát is. Ezt a nyári, ausztriai gyerekbarát programot azonnal jegyezd fel a bakancslistádra!

Oberwölz strand, egy szuper nyári gyerekprogram Ausztriában

Gondoltad volna, hogy még strandolni is lehet nyáron Ausztriában a gyerekekkel, a hegyekben? A hűs időjárás ellenére úgy döntöttünk, kipróbáljuk az Oberwölz strandot egy napsütéses délután a három gyerekkel. Volt itt csúszda, medence, gyerekmedence, és egyéb játékok, mint óriási sakktábla és drótkötélpálya. Személy szerint a kánikulában szívesebben mártózom a vízbe, azonban a fiaim a legnagyobb lelkesedéssel ugrottak fejest a medencébe és csúsztak le jó párszor a csúszdán. Ha babával, kisgyerekkel készülsz strandra menni, olvasd el a Strandolás PRO e-könyvemet.

Murau nyáron gyerekekkel

Murau sok magyar számára a síeléshez kötődik, azonban nyaraláshoz is kiváló úti cél lehet gyerekkel. Itt van például a muruai kastély, ahol vezetett túrán is van lehetőség részt venni. A kilátás innen pazar. A macskaköves utcákon sétálva átmehetünk a hídon Mur felett. Ott egy hatalmas játszótér várja a gyerekeket. Ha tudtuk volna, hogy mennyire sokszínű ez a játszótér, több időt szántunk volna rá. Murau igazi osztrák nyári hangulatot idéz, és gyerekekkel is érdemes itt egy fél napot eltölteni.

Az ausztriai hütték nyáron is hangulatosak

Ausztria, nyaralás, gyerekkel? Akkor természetesen hütte és kaiserschmarrn! Személy szerint a császármorzsa osztrák verzióját jobban kedvelem, mint a magyart, és a gyerekek sem panaszkodtak rá. Az ausztriai hütték nyáron is nagyon hangulatosak, egy kellemes túra után nincs is jobb annál, mint meginni egy apfelsaft gespritzt-et vagy egy jó korsó osztrák sört. Lachtal környékén nyáron is több hütte nyitva van, ilyen például a Grossa Almstadl, vagy a Burgruine Steinschloss közvetlen közelében fekvő hütte.

Egy nyári séta Stájerország legkisebb városában

A környék legkisebb városa Oberwölz, mégis érdemes itt nyáron sétálni egyet a gyerekekkel. Ha nem tudnánk, hol járunk, akkor is sejtenénk, hogy valahol Ausztriában. Egymás mellett két gyönyörű templomot is meg lehet csodálni. A gyerekeink az évek során nagyon megszerették a tempomlátogatós programokat, így ez számomra abszolút egy gyerekbarát programnak számít.

Környékbeli játszóterek felfedezése

Mi mást lehetne Ausztriában csinálni nyáron gyerekekkel, mint felfedezni a környékbeli játszótereket? Mégiscsak egy kicsit másmilyenek, mint otthon, nem? Habár mi az utazásaink során nem kifejezetten keressük a játszóterezős programokat, hisz az egész világ egy játszótér, Ausztriában és Lachtal környékén számos izgalmas helyet találtunk a gyerekekkel. A lachtali szállásunk mellett közvetlenül volt egy szuper csúszda, ahol minden nap több órát csúsztak a gyerekek. Pár perc sétával arrébb, a lachtali sílift mellett is található két játszótér. Oberwölzben, a strand mellett a hegyekre nyíló kilátással is élvezhetik a gyerekek a játékot.

Bónusz program Ausztriában nyáron, gyerekkel

A lachtali 6-személyes ülő lift 2.000 méter magasba visz fel. A hegyállomás ideális kiindulópont lehet egy kiránduláshoz. Nekünk is tervben volt, de pont aznap egy vihar miatt nem indult el a lift. Már csak ezért is érdemes lesz egyszer visszajönni!

Ha azon gondolkozol, merre indulj el Ausztriában nyaralni a gyerekekkel, akkor jusson eszedbe Lachtal. Friss levegő, kellemes időjárás, tömegmentesség és sok gyerekbarát program vár rád itt.

Shopping Cart
Processed with VSCO with a6 preset
UTAZÓANYA NYÁRI AKCIÓ

21% kedvezmény mindenre!

Használd az ajandek21 kuponkódot, és 21% kedvezményt kapsz a végösszegből 08.21-ig.