Barion Pixel
Keresés

szeptember 12, 2021

Utazás gyerekkel

Autós utazás babával és kisgyerekkel

Nemrég érkeztünk meg Bulgáriából egy 2500 kilométeres autós utazásról egy babával és két kisgyerekkel. De vajon milyen bevált tippek és trükkök tették lehetővé, hogy kétszer

Elolvasom

Legnépszerűbb cikkeink

Kategóriák

@utazoanya
Utazóanya

@utazoanya

  • Őszi kaland a francia riviérán a 4,5 éves kislányommal és a húgommal ✈️✨🩵 #csajoshétvége 
Avagy hogyan tölts el egy intenzív hétvégét Nizza és környékén kisgyerekkel 😍

Tarts velünk, és elmesélem!

Érdemes az exkluzív körhöz is csatlakozni most, mert erről az útról sok extra történetet ott fogok elmesélni (a profilomon az előfizetés funkcióval elérhető 🤗).

Én már jártam korábban Nizzában, igaz, 20 éve, 1 évet pedig éltem Franciaországban (La Rochelle). Miának azonban ez lett az első alkalom, így a 43. ország, ahová eljutott.

Nizza fapados járattal könnyen (és sokszor olcsón) megközelíthető Budapestről.

Ki járt már itt?

#nizza #cotedazur #franciaország #utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás #mutiholvagy
  • A világ hatodik legkisebb országába látogattunk a 3 gyerekkel, ha már a közelben jártunk.
Én már ellátogattam korábban Vaduzba, a fővárosba (amikor Innsbruckban éltem), és most szerettem volna az országnak egy másik részét is felfedezni.

Így esett a választás a Stausee-re, aminek mikor megláttam a gyönyörű türkiz színű csillogàsàt a képeken, tudtam, hogy ide el kell menni. Csodálkozásomra a hegyekben található tavacska rendkívül népszerű a helyiek körében. Rengeteg túrázóval találkoztunk, és voltak, akik a mellette található Gänglesee-ben mártóztak meg.

Ebben az idilli környezetben töltöttük a liechtensteini időnk nagy részét. Amióta 3 gyerekkel utazom, megtanultam lelassulni. Kipipálhattunk volna még több látnivalót, fel volt írva több kastély meg program, de amikor láttam, mennyire jól érzi itt magát mindenki, nem volt kérdés, hogy nem sietünk el innen.

Bő egy óra volt a hazaút, és a gyerekek el is aludtak az autóban hazafelé a Liechtensteinben töltött bő fél nap utàn.

Ki járt már Liechtensteinben, és mit tudtok róla?

@fuerstentumliechtenstein #fürstentumliechtenstein #liechtenstein #utazoanya #gyerekkelazélet #gyerekkelvagyok #utazás
  • Gyerekkel utazni könnyű? Most leleplezem az igazságot. 😵

Az évek során sokszor hallottam másokat panaszkodni arra, hogy a babával, kisgyerekkel nyaralás egy kínszenvedés volt, és hogy ezek az enyémhez hasonló oldalak “hazudnak” vagy nem a teljes valóságot mutatják.

Én mindig is igyekeztem árnyalni a képet, és kihangsúlyozni, hogy attól még, hogy kiemelem a babával utazás előnyeit, még nálunk sem fenékig tejfel az élet. És nem csak Mia gyógyíthatatlan betegsége miatt, hanem, mert 2 év alatt 3 gyerekünk született 😱🤪🥰😬 Ennek a ténynek semmi köze az utazáshoz, ezért sem érzem mindig relevánsnak beszámolni a hétköznapi kisgyerekes kihívásokról. Arra ott van rengeteg “Insta mami” oldal, és szuper, hogy ők leírják, amit sokan érzünk gyakran. Nem vagyunk egyedül.

De most akkor kiemelek pár nehézséget, mert mindig is őszintén elmondtam, hogy azok is vannak. Akinek van két hasonló korú gyereke (fia??), biztos tudja, milyen lehet. Folyamatos versengés, ki veszi fel előbb a cipőt, ki keveri meg a rántottát (és hány másodpercig), kié a hupi-türkíz árnyalatú ceruza, mert pont ugyanaz kell, ami a másiknál van, pedig van itt 100 másik. Sorolhatnám, de mi értelme lenne?

A fő mondanivalóm az, hogy babával, kisgyerekkel utazni szerintem sok előnnyel jár, én szeretem, és nekünk nem amiatt “sikerül”, mert átlagon felüli szuperviselkedéssel született gyerekeink vannak. Ha nekünk megy, akkor bárkinek sikerülhet 🌏

Te mire akarsz emlékezni? Mert én a szépre. Nem rágódni akarok a nehézségeken. És a fiaim sem arra vágynak, hogy emlegessem nekik a konfliktusokat.

Azt akarják hallani, hogy megdicsérem őket, amiért tolták a Miát a babakocsiban, és etették közben, kiemelem, hogy milyen jól bánnak a testvérükkel, és egy szuper délelőttöt töltöttünk St. Gallenban.

A rövid válaszom a fenti kérdésre pedig: Nem, gyerekkel utazni nem könnyű. De nagyon megéri.

Ti mit gondoltok? 🫶

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity
  • Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
  • Tegye fel a kezét, aki erről álmodozott gyerekkorában? 🙋🏽‍♀️🍫🍫🍫
Svájcban egy esős napon mi mást csináltunk volna a gyerekekkel, mint hogy meglátogattunk egy svájci csokoládégyárat? 😋

A Home Exchange egyik nagy előnye, hogy a házigazda összeszedi nekünk a környék főbb látnivalóit és programjait. Innen tudtuk meg, hogy Gossauhoz közel helyezkedik el a Maestrani’s Chocolarium, ahol gyerekek számára kialakított mesevilágban fedezhetjük fel az itteni csokigyárat.

Belépés után egyből az volt a feladat, hogy szedjünk magunknak pár csokifalatot 🤭 Nem kellett kétszer mondani 😄

Ezután megnéztünk közösen egy kisfilmet, amely során kiderült, hogy ez a csoki azért a legfinomabb a világon, mert boldog tehenek tejét tartalmazza, minden alapanyag minőségi, és a csokitól tudományosan bizonyított, hogy boldogabbak leszünk 🙃

Ezután játékos formában vezettek minket végig a csokikészítés folyamatán, csokikútból mertünk magunknak csokit, a csokioszlopokból pedig helyben annyi csokit tömhettünk magunkba, amennyit csak bírtunk 🍫🍩

De még nem volt vége! Kis felár ellenében a saját tábla csokinkat is elkészíthettük és hazavihettük! Nem hagyhattuk ki ezt a lehetőséget, a fiúk alaposan kidekorálták a tej- és fehércsoki keveréket, és miután megszáradt, hazavittük apának és Miának, hogy másnap együtt faljuk be uzsonnára a családdal.

A belépődíj felnőtteknek 14 CHF, gyerekeknek 8 CHF. A családi jegy 34 CHF-be kerül.

Te jártál már csokigyárban, vagy elmennél?

@chocolarium #chocolarium #utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás
Őszi kaland a francia riviérán a 4,5 éves kislányommal és a húgommal ✈️✨🩵 #csajoshétvége Avagy hogyan tölts el egy intenzív hétvégét Nizza és környékén kisgyerekkel 😍 Tarts velünk, és elmesélem! Érdemes az exkluzív körhöz is csatlakozni most, mert erről az útról sok extra történetet ott fogok elmesélni (a profilomon az előfizetés funkcióval elérhető 🤗). Én már jártam korábban Nizzában, igaz, 20 éve, 1 évet pedig éltem Franciaországban (La Rochelle). Miának azonban ez lett az első alkalom, így a 43. ország, ahová eljutott. Nizza fapados járattal könnyen (és sokszor olcsón) megközelíthető Budapestről. Ki járt már itt? #nizza #cotedazur #franciaország #utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás #mutiholvagy
2 nap ago
View on Instagram |
1/5
A világ hatodik legkisebb országába látogattunk a 3 gyerekkel, ha már a közelben jártunk. Én már ellátogattam korábban Vaduzba, a fővárosba (amikor Innsbruckban éltem), és most szerettem volna az országnak egy másik részét is felfedezni. Így esett a választás a Stausee-re, aminek mikor megláttam a gyönyörű türkiz színű csillogàsàt a képeken, tudtam, hogy ide el kell menni. Csodálkozásomra a hegyekben található tavacska rendkívül népszerű a helyiek körében. Rengeteg túrázóval találkoztunk, és voltak, akik a mellette található Gänglesee-ben mártóztak meg. Ebben az idilli környezetben töltöttük a liechtensteini időnk nagy részét. Amióta 3 gyerekkel utazom, megtanultam lelassulni. Kipipálhattunk volna még több látnivalót, fel volt írva több kastély meg program, de amikor láttam, mennyire jól érzi itt magát mindenki, nem volt kérdés, hogy nem sietünk el innen. Bő egy óra volt a hazaút, és a gyerekek el is aludtak az autóban hazafelé a Liechtensteinben töltött bő fél nap utàn. Ki járt már Liechtensteinben, és mit tudtok róla? @fuerstentumliechtenstein #fürstentumliechtenstein #liechtenstein #utazoanya #gyerekkelazélet #gyerekkelvagyok #utazás
7 nap ago
View on Instagram |
2/5
Gyerekkel utazni könnyű? Most leleplezem az igazságot. 😵 Az évek során sokszor hallottam másokat panaszkodni arra, hogy a babával, kisgyerekkel nyaralás egy kínszenvedés volt, és hogy ezek az enyémhez hasonló oldalak “hazudnak” vagy nem a teljes valóságot mutatják. Én mindig is igyekeztem árnyalni a képet, és kihangsúlyozni, hogy attól még, hogy kiemelem a babával utazás előnyeit, még nálunk sem fenékig tejfel az élet. És nem csak Mia gyógyíthatatlan betegsége miatt, hanem, mert 2 év alatt 3 gyerekünk született 😱🤪🥰😬 Ennek a ténynek semmi köze az utazáshoz, ezért sem érzem mindig relevánsnak beszámolni a hétköznapi kisgyerekes kihívásokról. Arra ott van rengeteg “Insta mami” oldal, és szuper, hogy ők leírják, amit sokan érzünk gyakran. Nem vagyunk egyedül. De most akkor kiemelek pár nehézséget, mert mindig is őszintén elmondtam, hogy azok is vannak. Akinek van két hasonló korú gyereke (fia??), biztos tudja, milyen lehet. Folyamatos versengés, ki veszi fel előbb a cipőt, ki keveri meg a rántottát (és hány másodpercig), kié a hupi-türkíz árnyalatú ceruza, mert pont ugyanaz kell, ami a másiknál van, pedig van itt 100 másik. Sorolhatnám, de mi értelme lenne? A fő mondanivalóm az, hogy babával, kisgyerekkel utazni szerintem sok előnnyel jár, én szeretem, és nekünk nem amiatt “sikerül”, mert átlagon felüli szuperviselkedéssel született gyerekeink vannak. Ha nekünk megy, akkor bárkinek sikerülhet 🌏 Te mire akarsz emlékezni? Mert én a szépre. Nem rágódni akarok a nehézségeken. És a fiaim sem arra vágynak, hogy emlegessem nekik a konfliktusokat. Azt akarják hallani, hogy megdicsérem őket, amiért tolták a Miát a babakocsiban, és etették közben, kiemelem, hogy milyen jól bánnak a testvérükkel, és egy szuper délelőttöt töltöttünk St. Gallenban. A rövid válaszom a fenti kérdésre pedig: Nem, gyerekkel utazni nem könnyű. De nagyon megéri. Ti mit gondoltok? 🫶 #utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás #svájc #nyaralás #stgallencity
1 hét ago
View on Instagram |
3/5
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭
Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján.

Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! 

“A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/

Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz.

Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre).

Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam.

Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy.

A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél?

U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️

#utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás  #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
Képeslapok St. Gallenből 🇨🇭 Ezt a varázslatos svájci várost, melynek kolostora és könyvtára az UNESCO Világörökség része, egyedül fedeztem fel a 3 gyerekkel a 8 napos svájci lakáscserés utunk harmadik napján. Ami miatt többek között érdemes meglátogatni a hangulatos óvárost, a több, mint 100 “oriel”, azaz a díszes, kiugró ablakok. (Lásd a képeken). Ezeknek az ablakoknak még saját nevük is van! “A felső emeleten lévő épület homlokzatából kilógnak, és alatta konzollal vagy pánttal vannak megerősítve. Az Oriel ablak az épület oldalából áll ki, de nem érinti a talajt, és a fából készült “L” alakú tartókonzolok, az úgynevezett “karbelek” tartják. St. Gallenben faragott és festett homlokzatok vannak.” - www.thisismysaintgallen.com/oriels/ Az ablakok több fényt és levegőt engednek a lakásba, amelynek így a területe is nagyobb lesz. Büszke voltam a gyerekeimre (és magamra is 😛), mert a fiúk nagyon segítőkészek voltak; helyettem tolták a babakocsit, és etették Miát - így még fotózni is tudtam úgy, hogy egyedül voltam 3 gyerekkel 😅 (őszintén nem számítottam erre). Magamra azért is voltam büszke, mert egy idegen országban simán beültem az autóba, és elvezettem egy idegen városba, 3 gyerekkel, és még a mélygarázsba is lehajtottam. Annyi minden történhetett volna, de az évek során megtanultam, hogy IGEN-t kell mondani a kalandokra. Aztán a többit majd megoldjuk valahogy. A képek alapján hogy tetszik St. Gallen? Jártál már itt vagy eljönnél? U.i.: ha erre jársz, látogasd meg a híres könyvtárat (Unesco). Nekünk ez most nem fért bele, majd legközelebb ☺️ #utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás #svájc #nyaralás #stgallencity @stgallencity
1 hét ago
View on Instagram |
4/5
Tegye fel a kezét, aki erről álmodozott gyerekkorában? 🙋🏽‍♀️🍫🍫🍫 Svájcban egy esős napon mi mást csináltunk volna a gyerekekkel, mint hogy meglátogattunk egy svájci csokoládégyárat? 😋 A Home Exchange egyik nagy előnye, hogy a házigazda összeszedi nekünk a környék főbb látnivalóit és programjait. Innen tudtuk meg, hogy Gossauhoz közel helyezkedik el a Maestrani’s Chocolarium, ahol gyerekek számára kialakított mesevilágban fedezhetjük fel az itteni csokigyárat. Belépés után egyből az volt a feladat, hogy szedjünk magunknak pár csokifalatot 🤭 Nem kellett kétszer mondani 😄 Ezután megnéztünk közösen egy kisfilmet, amely során kiderült, hogy ez a csoki azért a legfinomabb a világon, mert boldog tehenek tejét tartalmazza, minden alapanyag minőségi, és a csokitól tudományosan bizonyított, hogy boldogabbak leszünk 🙃 Ezután játékos formában vezettek minket végig a csokikészítés folyamatán, csokikútból mertünk magunknak csokit, a csokioszlopokból pedig helyben annyi csokit tömhettünk magunkba, amennyit csak bírtunk 🍫🍩 De még nem volt vége! Kis felár ellenében a saját tábla csokinkat is elkészíthettük és hazavihettük! Nem hagyhattuk ki ezt a lehetőséget, a fiúk alaposan kidekorálták a tej- és fehércsoki keveréket, és miután megszáradt, hazavittük apának és Miának, hogy másnap együtt faljuk be uzsonnára a családdal. A belépődíj felnőtteknek 14 CHF, gyerekeknek 8 CHF. A családi jegy 34 CHF-be kerül. Te jártál már csokigyárban, vagy elmennél? @chocolarium #chocolarium #utazoanya #utazzgyerekkel #gyerekkelvagyok #utazás #svájc #nyaralás
2 hét ago
View on Instagram |
5/5
Shopping Cart
Processed with VSCO with a6 preset
UTAZÓANYA NYÁRI AKCIÓ

21% kedvezmény mindenre!

Használd az ajandek21 kuponkódot, és 21% kedvezményt kapsz a végösszegből 08.21-ig.