Barion Pixel
Search

2 év és 20 ország a Dravet-szindróma árnyékában

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hét hónapos, egészséges kisbaba, a kis Mia baba. Egyszer csak váratlanul kiderült róla, hogy súlyos és gyógyíthatatlan betegségben szenved, a Dravet-szindrómában. Napfényre, hőre, lázra, de sokszor még a fényekre, hangokra és egyéb ingerekre is annyira érzékeny volt, hogy elhúzódó, akár másfél óráig is eltartó epilepsziás rohamai lettek, és mentőt kellett hozzá hívni.

Az orvosa azt mondta, hogy négy éves koráig ne utazzunk vele. Mia két és fél éves korára, a diagnózis óta 20 országban járt három kontinensen.

Ez nem mese, hanem a valóság. 2020. december 3-án tudtuk meg a sokkoló hírt a kislányunkról, ami felforgatta az egész családunk életét. Ezt a 35+ oldalas, lényegretörő e-kiadványt, ami egyfajta publikus napló is egyben, ennek a keserédes évfordulónak az emlékére írtam.

Szeretném felhívni a figyelmet a betegségre és az ezzel járó komplex kihívásokra. Egyben szeretnék reményt adni, hogy egy ilyen traumatikus helyzet mellett is meg lehet találni az örömteli pillanatokat.

 

Mindig is az volt a vágyam, hogy bejárjam az egész világot. Ettől az álomtól azonban úgy tűnt, hogy örökké el kell búcsúznom.
Miával a diagnózist követő két éven belül jártunk a Karib-tenger partjain, sétáltunk a Kaukázusban, tevegeltünk a Szaharában és ettünk nyúlpörköltet Máltán, hogy néhány példát említsek. Az e-kiadványban elmesélem, hogy lehet az, hogy ahelyett, hogy otthon maradtunk volna, inkább elindultunk felfedezni a világot. Ahelyett, hogy örökre feladtam volna az álmaimat, inkább elkezdtem őket megvalósítani.

 

 

Két intenzív év van a hátunk mögött, és ennek a két évnek a tapasztalatait  gyűjtöttem össze, nektek, magamnak, és minden kedves érdeklődőnek.
Ebben a 35+ oldalas, 150+ színes utazós képpel illusztrált e-kiadványban röviden és lényegretörően járom körbe az alábbi témákat:

 • a Dravet-szindrómával járó komplex kihívások, a betegséggel járó tünetek és problémák, genetika
 • miből tudták megállapítani egy látszólag egészséges kisbabán, hogy egy ilyen súlyos és gyógyíthatatlan betegségben szenved?
 • fejlődés és fejlesztés, gyógyszerek és mellékhatások
 • rohamok kezelése és elkerülése, ketogén diéta
 • hogyan hatott a családunk minden tagjára a diagnózis, és mit tettem a mentális egészségemért?
 • milyen tényezők jártultak hozzá, hogy a kezdeti és hosszantartó élhetetlen állapot valamelyest stabilizálódni tudjon? Mik a túlélő stratégiák?
 • mi vett rá arra, hogy a javaslat ellenére útra keljünk, és hogyan tudtunk két év alatt 20 országba eljutni három kontinensen?
 • lehet-e repülni, utazni epilepsziával?
 • az elmúlt két év top 10 utazós pillanata
 • hogy néz ki a jövő? Hogyan tervezünk egy tervezhetetlen betegséggel?
 • ti kérdeztétek: Q&A Miáról, utazásról, a Dravet-szindrómáról

 

EXKLUZÍV TÖRTÉNET: csak itt és most ebben az e-kiadványban elmesélem részletesen életünk egyik legijesztőbb eseményét; amikor Miával Covid-kórházba kerültem a tengerentúlon. Hogy lehet az, hogy még ennek ellenére sem féltünk Miával újra és újra útra kelni?

A 2 év és 20 ország a Dravet-szindróma árnyékában egy digitális, 35+ oldalas, 150+ színes utazós fotóval illusztrált, PDF formátumú kiadvány, ami lényegretörően összefoglalja az elmúlt két évünket a Dravet-szindrómával és az utazással.
Megvásárlásával támogatod Mia baba jövőbeli kalandjait és fejlesztéseit is.

Az élményeinkről pedig továbbra is hozom neked a részletes beszámolókat és hasznos tippeket a blogomon és Instagram oldalamon.

 

Az e-kiadvány ára: 1500,- HUF

Az alábbi adatok kitöltésével és a “Megrendelem” gomb megnyomásával tudod megrendelni az e-kiadványt.

Utána a teljes összeget kérlek előre utald át erre a számlaszámra: 10104105-24019800-01003002, MBH Bank (A számlaszám Bérczes Judit nevén van). A megjegyzésbe írd be a nevedet!

Az alábbi adatokra azért van szükségem, hogy ki tudjak állítani neked számlát a vásárlásról, és hogy el tudjam neked küldeni emailben az e-kiadvány letöltési linkjét.

Az e-kiadványt Wetransfer linken keresztül fogom neked elküldeni, onnan tudod majd letölteni.
Hálásan köszönjük a támogatást és érdeklődést, és remélem, hogy tudunk egy kis inspirációt nyújtani és hogy új tudásra fogsz szert tenni az e-kiadvány olvasása során.

Judy, Mia, Bongi, Manu és Matyi

Shopping Cart